Huh, koko eilinen iltapäivä ja ilta meni puhelimen kanssa vääntäessä. Eilen aamuyöllä huomasin, että tuo vanha puhelin oli aivan tulikuuma, vaikken ollut edes käyttänyt sitä eikä siinä ollut mitään taustaohjelmia auki. Säikähdin sen verta, että nappasin puhelimen nopeasti irti laturista ja laitoin muovipussissa pakastimeen, jonne jätin sen usean tunnin ajaksi. Menin nukkumaan ja kun heräsin aloin googlailla uutta puhelinta ja vertailla hintoja. Sitten löysinkin aika sopivan hintaisen puhelimen, jossa oli omaan tarpeeseeni sopivat ominaisuudet ja päädyin sitten pikaisille ostoksille kännyjä myyvään liikkeeseen.

Jos ihmettelette, miksen vain ostanut uutta akkua tuohon ylikuummenneeseen kännyyn, niin siitä oli jo pari kertaa vaihdettu akku ja se oli ominaisuuksiltaan jo pahasti jäänyt jälkeen ajastaan. Se palveli mulla yli 4 vuotta ja ei ole mitään valitettavaa, paitsi että se kuumeni tosi pahasti, jos käytti pidemmän aikaa jotain tiettyjä yleisiä sovelluksia ja virtanappi oli lähtenyt ajat sitten irti eli piti työntää kynsi sinne virtanapin aukkoon, jos halusi käynnistää tai sulkea kännyn. Tuon vanhan kännyn oli jo aika jäädä eläkkeelle.

Otin sitten vanhan puhelimen pakastimesta, koska halusin siirtää siitä kuvat ja sovellukset uuteen kännyyn. Annoin sen vähän aikaa sulaa ja laitoin lataukseen, koska akku oli tyhjentynyt pakkasessa. Se latautuikin hetkessä, mikä yllätti mut ja vahvisti mun fiilistä siitä, että akku ei ollut kunnossa. Pelotti vähän, että räjähtääkö se, kun alan taas käyttää sitä, mutta ei se pahasti edes kuumentunut käynnistyessä, onneksi.

Koko ilta meni sitten uuden kännykän käyttöönotossa ja vanhan kännyn tietojen siirrossa uuteen kännyyn sekä päivitysten asentamisessa. En ole vielä saanut edes SIM-korttia siirrettyä, kun se on väärän kokoinen tuohon uuteen kännyyn. Pitäisi käydä leikkauttamassa se alan liikkeessä ja kenties ostaa vielä muistikortti tuohon uuteen kännyyn. Mä jotenkin veikkaan, että tää taitaa olla oikeasti yli vuorokauden mittainen projekti, että saa tuon uuden kännyn täysin toimintakuntoon.