Olin yli viikko sitten katsomassa Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet-elokuvaa hyvän ystäväni kanssa. Leffa oli toki taattua Aki Kaurismäkeä ja täynnä hänen tyyppistä huumoriaan ja sitä jotain vaikeasti sanoin kuvailtavaa erikoista optimismia kaiken harmauden keskellä ja aitoa sydämellisyyttä, mutta en aio nyt spoilata mitään. Menkää itse katsomaan kyseinen elokuva, suosittelen lämpimästi.

kuolleet_lehdet.jpg

Mutta oli eräs asia joka herätti minussa vähän ihmetystä, nimittäin olin nuorin katsoja koko salissa. Suurin osa porukasta vaikutti 1940- ja 1950-luvun taitteessa syntyneiltä ja en nähnyt yhtään teiniä, parikymppistä, kolmekymppistä (itseni lisäksi) tai edes nelikymppistä siellä. Mistä ihmeestä tämä mahtoi johtua? 

Muistan itse katsoneeni Aki Kaurismäen leffoja lauantai-iltapäivisin Ylen kanavilta joskus kauan sitten teini-iässä ja pitäneeni niistä. Ihmettelen oikeasti, että onko nuorten elokuvamaku muuttunut näin paljon parissa kymmenessä vuodessa ettei Kaurismäen leffat enää kiinnosta nuorta polvea? Olin aidosti hämmentynyt tästä. 

Kertokaahan hyvät lukijat, miksi luulette ettei nuorta polvea enää kiinnosta Kaurismäki? Minusta se on käsittämätöntä.