Innostuin tänä aamuna kokeilemaan halloumi-hampparin tekoa aineksilla, joita varmaan jokaiselta löytyy omasta keittiöstä. Ajattelin jakaa tässä nyt teille, rakkaat lukijat, mun reseptin, että voitte itsekin testata kuinka helposti ja vähällä vaivalla saa tehtyä herkullisen halloumi-hampparin perusraaka-aineista.

marian_halloumi_hamppari.jpg

Tarvitset:

Halloumia (esim. Pirkka Parhaat 200 g halloumi-juustoviipaleita)

Kokonaisen sämpylän

Margariinia tai voita

Salaatinlehden tai salaattisekoitusta

Jotain hyvää hampurilaiskastiketta (esim. Saarioisen Thousand Island-kastike, sopii myös erinomaisesti salaattikastikkeeksi)

(Halutessasi voit lisätä myös tomaattisiivun, mutta koska itsellä ei tomaattia ollut, niin en tässä käyttänyt sitä)

 

Resepti:

Laita sopivan iso nokare rasvaa (voita tai margariinia) paistinpannulle ja anna sen sulaa täysin. Sillä aikaa kun rasva on sulamassa halkaise halloumi-juustoviipale kahtia. Odota, että rasva on sulanut ja alkaa vähän kuplia. Heitä halloumin viipale pannulle ja anna sen paistua sopivan ruskeaksi molemmilta puolilta.

Laita sämpylä lautaselle ja halkaise se kahtia. Lisää salaattia sämpylän väliin ja kaada vähän hampurilaiskastiketta päälle. Heitä halloumi-viipale salaatin päälle ja kaada vähän hampurilaiskastiketta halloumi-viipaleen päälle. Sulje sämpylä ja nauti jääkylmän cokiksen kanssa.