Tänä yönä en saanut ollenkaan unta, vaikka kuinka yritin rentoutua. Meni vain sängyssä kääntyilyksi koko yö. Liekö syynä pieni, kurniva nälkä mahassa vai se, että nukuin muutaman tunnin nokoset illalla? No oli syy kumpi tahansa, toivottavasti ensi yönä saan kunnon yöunet. Sain onneksi nyt kuitenkin nukuttua tässä iltapäivällä mukavat päiväunet.

 

Ostin eilen kaupasta Bon Vegetaarnen viherpippuri-soijaleikkeleitä, kun ajattelin nyt korvata vähän terveellisemmällä ruoalla nuo mun harrastamat sokeriset herkkuvälipalat. Nämä ovat mielestäni aika hyviä, tuoksu tuo mieleen lauantaimakkaran, vaikka maku ei ole yhtä voimakas kuin lauantaimakkarassa, vaikkakin muistuttaa sitä. Mielestäni nämä sopivat oikein erinomaisesti ruisleivän päällä nautittavaksi. Mukaan tarttui myös proteiinirahkoja ja yksi proteiinivanukas, kun jotain makeaa kuitenkin kaipaan välillä.

terveelliset_v%C3%A4lipalat.jpg

Nuo rahkat ovat minulle tuttuja, mutta tuo Ehrmannin Columbian Coffee Pudding on uusi tuttavuus. Kuulosti sen verta herkulliselta, että sekin päätyi ostoskärryyn. Noissa mun ostamissa rahkoissa ja vanukkaassa ei siis ole yhtään lisättyä sokeria ja makeus tulee makeutusaineista, paitsi tuossa puolukka-vaniljarahkassa, jossa on sokeria, mutta vähemmän kuin normaalisti. En usko että kokonaan luovun sokerista koskaan, mutta sen käyttöä on kyllä hyvä vähentää, varsinkin kun on ylipainoa. Muutenkin tuntuu hyvältä syödä pitkästä aikaa terveellisemmin kun joulu ja uusivuosi meni mässyttäessä herkkuja.