Olin eilen eräällä kaverilla kylässä pitkästä aikaa. Sovittiin tapaaminen erään frendin lähellä sijainneen Hesen eteen, mutta saavuttuani perille vähän sekoilin vieraalla asemalla ja nousin vääriä liukuportaita ylös, mutta onneksi en kauhean kauas päätynyt. Mulla oli taas herkkuja mukana mm. 1,5 l colapullo, jota en kyllä olisi tuossa helteessä jaksanut kantaa kaverin kämpille yksin.

 

Soitin sitten kaverille, joka tuli hakemaan mut ja nappasi tuon mun herkkukassin herrasmiesmäisesti mukaansa. Mentiin sitten Heseen ja tilattiin molemmille halloumi-hampparit. Tuo Hesen halloumihamppari on kyllä ehdottomasti yksi mun all-time-favourite hamppareista ja sitä on pakko käydä syömässä, välillä useammankin kerran viikossa, kun se tulee saataville.

Käveltiin sieltä sitten frendin kämpille. Oli tosi kuuma päivä ja tuntui, etten jaksa kävellä niin pitkää matkaa ilman taukoa, mutta frendi kerkesi jo ehdottaa pientä taukoa puistonpenkillä, ennen kuin sanoin mitään.

 

Sen jälkeen jatkoimme frendin talon luo, jonka pihassa eräs frendin talon asukas luuli,että olimme pariskunta ja että olimme juuri muuttaneet taloon. Se tuntui aika hassulta, kun frendi on kuitenkin asunut tuossa talossa kohta 10 vuotta ja tämäkin naapuri asui samassa kerroksessa frendin kanssa ja oli vanha asukas.

Frendin kämpille päästyämme katsottiin sitten tuo V2 - Jäätynyt enkeli-leffa, jossa yksityisetsivä Jussi Vareksen roolissa nähdään Juha Veijonen. Pakko sanoa, että tämä Vares jäi kyllä mieleen erikoisuudellaan ja tämä oli mielestäni yksi parhaimmista Vares-leffoista kautta aikain.

v2_j%C3%A4%C3%A4tynyt_enkeli_juliste.jpg

V2 Jäätynyt enkeli on toinen ja myös viimeinen Vares, jossa Juha Veijonen esittää päähenkilöä Jussi Varesta

 

Vares lähtee Poriin selvittämään lumihangesta löytyneen tytön murhaa, josta epäillään hänen vanhaa koulukaveriaan. Helteinen Pori on hyvin erikoinen paikka, täynnä toinen toistaan omalaatuisempia hahmoja ja pian Vares on sotkeutunut aikamoiseen hämärähemmojen verkkoon.

v2_dante_hell.jpg

Dante Hell (Jasper Pääkkönen) on paikallisen metallibändin nokkamies ja yksi murhaepäillyistä

 

 

Katsottiin sitten leffan jälkeen tämä Making of V2 ja siinä oli kyllä vähän sellaista kielenkäyttöä, joka nykypäivänä varmasti nostaisi katsojien kulmia. Veijonen kuvailee tämän leffan hahmoja avohoitopotilaiksi ja Kari Hietalahden esittämää transsukupuolista Kullervoa kutsutaan friikiksi, mutta pitää muistaa, että tämä on vanha elokuva ja tehty v. 2007. Nykypäivänähän ei enää menisi läpi, että mies esittää transsukupuolista naista, tosin mielestäni Hietalahden roolisuoritus oli kyllä hyvä.

v2_kullervo.jpg

Transsukupuolinen Kullervo "Kulli" Visuri auttaa yksityisetsivä Varesta murhatutkimuksissa

 

Tuon leffan jälkeen päädyimmekin testaamaan tuolta Prismasta ostamaani The Sims 4:sta kaverin PS4:llä. Simin luomisessa meni varmaan yli tunti, kun ei ollut ihan selkeästi ilmoitettu, miten pääsee mihinkäki valikkoon muuttamaan Simin ulkoisia piirteitä. Sitten tuli vaan testattua ja yrityksen ja erehdyksen kautta opittua käyttämään tuota simieditoria, joka oli paljon vaikeampi käyttöisempi kuin esim. Xbox 360:n The Sims 3:n simieditori. Myös pelin käyttöliittymää oli mielestäni viety kökömpään suuntaan.

Sain sitten lopulta luotua pirtsakan punatukkaisen Annie-simin, jonka intohimona oli kaikki tietokoneisiin ja muihinkin nörttimäisiin juttuihin liittyvät jutut.

annie_valmis.jpg

Annie on oikea hardcore nörtti ja tietokonenero, mutta vähän hönö keittiössä esim. munakkaan ja juustoleivän paistaminen oli aika vaikea operaatio hälle ja nämä päätyivätkin pitkin hellaa ja sitten takaisin pannulle palamaan pohjaan.

Annien naamastakin näkyi, ettei tuo itsetehty ruoka oikein hivellyt makunystyröitä, mutta nuukana ja kilttinä tyttönä söi hän kuitenkin lautasensa tyhjäksi. Pitää myös mainita, että Annie söi aina aamupalaksi vanhaa hedelmäkakkua, jonka naapuri oli tuonut tervetuliaislahjaksi ja jättänyt Annien kuistille. Se ei sieltä päätynyt jääkaappiin, vaan viikon verran Annie haki sieltä palan itselleen joka aamu ja söi ja valitti sen mausta.

annie_simi_tietokonenero.jpg

Mutta tietokoneen ääressä Annie oli elementissään. Milloin koodattiin tai pelattiin Simsejä 5 tuntia putkeen tai sitten purettiin turhautumisia blogiin tai trollailtiin foorumeilla tuntikausia, vaikka ulkona oli kaunis kesäpäivä. Annie on aito nörtti ja kotihiiri.

Annie kerkesi saada jo yhden ylennyksenkin ja uuden ystävän (vaikka olikin loner) tämän kolmen tunnin session aikana.

 

Tuon Sims 4-session jälkeen testattiinkin sitä vanhemmilta joululahjaksi saamaani Aladdin/Lion King-peliä. Vähän harmitti, kun tässä ei ollut sitä omasta mielestäni parasta Aladdin-versiota, eli SNES:ille tehtyä tasoloikkaa. Kyllähän tämäkin (PC? Sega Megadrive?) versio oli ihan jees, mutta ei mielestäni niin hauska kuin se SNES.

Valikosta pystyi myös valitsemaan, että haluaako katsoa koko pelin playthrun ja katsottiin vähän matkaa sitä. Sitten pelattiin kaverin kanssa tuota Lion King-peliä ja se oli ihan hauska, mutta vaikea niin kuin nuo vanhat 90-luvun konsolipelit tuppaavat olemaan. Kaveri pääsi siinä pidemmälle kuin minä ja pakko sanoa, että ihan hieno taide tässä oli, niin kuin myös Aladdinissa (aikakauteensa suhteutettuna).

aladdin_ja_lion_king.jpg

Sen jälkeen olikin jo aika lähteä kotiapäin ja hyvästellä kaveri. Oli tosi hauskaa ja oli kiva nähdä tää frendi pitkästä aikaa. Ollaan viimeksi nähty livenä viime joulukuussa.