Heräsin tänään viideltä aamulla tukkoiseen nenään ja päänsärkyyn ja menin sitten syömään aamupalaa. Söin aamiaiseksi Vaasan Roosa-pullan (ihana kaneliherkku), josta lahjoitetaan 2 senttiä Syöpäsäätiön Roosa nauha-keräykseen. Sitten join vähän Rauchin persikkanektaria, joka on siis lempimehuani.

torstai_aamupala.jpg

Sitten otin aspiriinin ja menin takaisin nukkumaan. Olin niin poikki, etten jaksanut nousta oppitunnille vaan nukuin pitkälle iltapäivään. Päänsärky oli sitten helpottanut kun heräsin eikä nenäkään ollut enää tukossa.

torstain_herkut.jpg

Söin sitten herättyäni vähän niitä eilen ostettuja Pirkka vadelmakeksejä ja Häagen-Dazsin Strawberry Cheesecake-jätskiä, joka oli siis mielettömän hyvää ja vielä parempaa kuin se Salted Caramel, vaikka sekin on tosi hyvää.

torstain_vegaaninen_lounas.jpg

Sitten söin lounaaksi kasvisnakkeja, perunaa ja porkkanaa. Ihan jees ateria.

maito-toffee-lakritsi-j%C3%A4tski%C3%A4.

Jälkkäriksi nautin vähän Pirkka Parhaat maito-toffee-lakritsijäätelöä. Tosi hyvää :)

 

Soitin sitten jossain vaiheessa kaverilleni ja juteltiin vähän opinnoista. Kaverillani on LuKin tutkielma valmiina, mutta hän ei voi valmistua yliopistosta, koska häneltä puuttuu muutama hassu kurssi tai oikeastaan ne ovat vanhentuneet, koska kaveri ei valmistunut 10 vuodessa.

Tämä on mielestäni täysin naurettavaa. Miksi yliopistossa pitää tehdä kursseja vain kurssien takia, eikö tarkoitus ole kartuttaa tarpeeksi tietoja ja taitoja, että saa sen tutkielman kirjoitettua ja kun se tutkielma kerta on valmis, niin miksei voida antaa tällaisen henkilön valmistua? Täysin naurettavaa mielestäni.

Luulisi, että kaikki voittaisivat tässä tapauksessa, jos kaverini ja muiden vastaavassa tilanteissa olevien annettaisiin valmistua kandidaateiksi.

Ja mielestäni on myös typerää, että yliopiston opinnot vanhenevat 10 vuodessa. Ei ne kurssien sisällöt hirveästi siinä ajassa kerkeä muuttua, tämä on nähty. Pieniä päivityksiä toki tulee, mutta mielestäni voitaisiin palata takaisin siihen vanhaan järjestelmään, jossa opinnot eivät koskaan vanhenneet.

Kun tällaisia typeriä uudistuksia tehdään (opinnot vanhenevat 10 vuodessa) ja samaan aikaan ihmetellään, kun suomalaiset eivät valmistu korkeakouluista, niin missäköhän mahtaa olla vika? Miettikääpä päättäjät sitä.