Mies ja nainen eivät voi koskaan olla vain ystäviä. Näin sanoi nettituttuni, jonka kanssa meillä meni välit poikki ja jota masentelin tuossa toisessa postauksessani. Tämä johtuu hänen mielestään tikapuuteoriasta. Pähkinänkuoressa se tarkoittaa sitä, että naisilla kuulemma on kahdet tikapuut, toiset miehille joista he ovat kiinnostuneet vain platonisina ystävinä ja toiset miehille, joita he haluavat. Miehillä taas on vaan yhdet tikapuut, jotka ovat naisille, joita he haluavat. Mies voi olla naisen ystävä vain siinä tapauksessa, että mies on homoseksuaali ja pitää naista täysin vastenmielisenä. Muussa tapauksessa nainen ja mies eivät voi olla vain ystäviä.

 

Tämä on mielestäni aika vanhakantainen näkemys ja itse en allekirjoita tätä. Minulla on miespuolisia kavereita eikä meillä koskaan ole ollut mitään ns. "säpinää" keskenämme mutta silti nautimme toistemme seurasta ja monet näistä miehistä ovat ihan heteroseksuaaleja ja en usko että he pitävät minua täysin vastenmielisenä. Mutta hän itse selvästi uskoi tähän teoriaan ja koki, etten ollut tarpeeksi viehättävä hänen tyttöystäväkseen joten emme voineet olla edes platonisia kavereita.

 

Tähän on aika vaikea sanoa mitään vastaan vaikka näkisikin asian täysin eritavalla, koska joillain miehillä on tosiaan vain ne yhdet tikapuut. Sad but true, but life goes on. Hän oli hyvä tyyppi ja tulen varmasti pitkään kaipaamaan hänen seuraansa, mutta selvästi emme olleet yhteensopivia, koska hän ajatteli noin.