Minä en tosiaan sitten saanut yhtään unta sinä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, vaan valvoin koko yön putkeen. Menin välillä vessaan (ettei vanhemmat häiriintyisi) kuuntelemaan musiikkia kännystä kuulokkeilla ja katsomaan ASMR-videoita rentoutuakseni, mutta ei se kuitenkaan auttanut. Vanhemmatkin nukkuivat huonosti, kun kävin välillä jääkaapilla hakemassa pientä purtavaa ja juotavaa.

Sitten olikin jo aika mennä aamiaiselle. Siellä olikin paljon porukkaa, joten söimme nopeasti ja palasimme huoneeseen, koska koronariski on edelleen olemassa. Sen jälkeen pakkasimme kamat ja lähdimme kohti poliisimuseota. Eksyimme matkalla, mutta eräs herrasmies neuvoi meidät oikeaan osoitteeseen ja emme myöhästyneet, onneksi :)

tampereen_poliisimuseo.jpg

Olimme varanneet ajan poliisimuseoon aamupäivälle, koska halusimme nähdä väärennetyn taiteen vaihtuvan näyttelyn sekä myös pysyvän näyttelyn. Sinne on siis ilmainen sisäänpääsy, mutta aika pitää varata erikseen, eli sinne ei vaan voi spontaanisti tulla.

Poliisimuseossa oli kaikkea kiinnostavaa, enkä kaikesta mielenkiintoisesta edes ottanut kuvia, kaipa tuo helle ja hyvin valvottu yö vaikuttivat asiaan. Mutta nappasin minä muutaman kuvan kyllä sieltä.

marilyn_v%C3%A4%C3%A4renn%C3%B6s.jpg

Andy Warholin Marilyn-teoksen väärennös

taistelevat_metsot_v%C3%A4%C3%A4rennys.j

Taistelevat metsot väärennös

 

Noista taideväärennöksistä pyöri mielenkiintoinen dokumentti museossa, jossa selitettiin miten kansallisgalleriassa tunnistetaan väärennös ja miten taulut tutkitaan sekä mikä yleensä paljastaa väärennöksen aidosta (orgaanisen punaisen puute väärennöksessä ja titaaninvalkoisen käyttäminen 1800-luvun tauluissa). Katselimme siellä erilaisia väärennöksiä ja luimme mm. venäläisen väärennetyn taiteen markkinoista. Sen jälkeen siirryimme pysyvään näyttelyyn.

auervaara.jpg

Tietoa Auervaarasta

auervaaran_talismaani.jpg

Ruben Oskar Auervaaran talismaani, jolla hän huijasi naisia

bodomin_keng%C3%A4t.jpg

Bodomin järveltä löydetyt kengät

poliiseja_1906.jpg

Helsingin poliiseja nyrkkeilyopetuksessa v. 1906

poliisiunivormu.jpg

Vanha poliisiunivormu

poliisimuseo_pyssyt.jpg

Pyssyjä

 

Museossa vieraana olleet lapset olivat aivan innoissaan noista pyssyistä ja tunnistivat ne paljon paremmin kuin minä, heh. No itse en noita räiskintäpelejä oikein ole pelannut, niin ovat jääneet pyssyt vähän vieraaksi mulle ;)

Poliisimuseon jälkeen suuntasimme takaisin mummon luo ja olimme siellä vähän reilun tunnin ja juttelimme ja söimme vähän. Sitten lähdimmekin kotia kohti. Pysähdyimme sitten eräälle taukopaikalle syömään, koska kaipasimme vähän piristystä, koska olimme aika väsyneet tuon valvotun yön jäljiltä.

Minä sitten tilasin herkulliselta kuulostaneen Fish & Chips-annoksen, mutta se ei ollut kovin suuri, mutta ei se haitannut, koska olin syönyt ison aamiaisen ja herkkuja yöllä.

fisu_ja_ranet.jpg

Sitten alkoikin sataa kaatamalla ja ukkostaa ja ajoimme 80 km/tunti vauhdilla kotiin hyvin huonossa säässä, mutta onneksi selvisimme ehjin nahoin perille. Sitten yritin nukkua, mutten taaskaan saanut unta, vaan säpsähtelin hereille juuri kun meinasin nukahtaa. Juttelin sitten erään frendin kanssa puhelimessa vähän aikaa ja sitten menin takaisin sänkyyn ja tällä kertaa sain unen päästä kiinni ja nukuinkin kunnon pitkät yöunet.

Olipa pitkä ja kuuma reissu!