Tänään piti taas herätä kukonlaulun aikaan oppitunnille, melkein voisiko jopa sanoa että turhaan. En ollut ihan hirveän tyytyväinen tämän päivän oppituntiin ja kerron kohta miksi. Meillä oli n. 6 tunnin oppitunti, josta ehkä 30 minuuttia oli asiaa, joka kosketti mua ja loput siitä meni erään oppilaan etätukiopetusta seuraten.

Yksi oppilas oli jäänyt pahasti jälkeen tehtävissä jo ensimmäisellä viikolla ja se paljastui vasta nyt. Opettaja vietti sitten koko päivän opastaen kädestä pitäen tätä oppilasta tehtävissä, samalla kun me muut katsoimme tätä oppituntia vierestä omilta ruuduiltamme. Jossain vaiheessa aamupäivää eräs oppilas keskeytti hetkeksi tämän tukiopetuksen ja saimme tehtyä sitä tehtävää eteenpäin, johon asti me muut olimme edenneet.

Sen jälkeen olisimme voineet tehdä vielä toisenkin tehtävän, mutta opettaja sanoi ettei saa vaan se tehdään sitten myöhemmin yhdessä eli käytännössä se meni mulla pitkälti peukaloiden pyörittämiseksi, koska tuossa etätapaamisessa piti kuitenkin olla läsnä eikä voinut esim. keskittyä tekemään toisen kurssin tehtäviä.

Toivon ettei näin turhauttavia ja tylsiä päiviä ole enää luvassa ja toivon, että tälle tukiopetetulle oppilaalle järjestettäisiin ihan virallista apuopetusta, jossa hän saisi kaiken avun ja tuen mitä tarvitsee ja johon ei käytettäisi meidän muiden oppimisen edistymiseen varattua aikaa.